Gå tilbage

Banken trak sig i overtiden

Artikel fra Landbrugsavisen

Ulla og Benny Hornshøj troede, at de havde solgt. Men så trak købers bank sig. Så kom Naturstyrelsen på banen.

Ulla og Benny Hornshøj kunne arbejde solen sort og nød hvert et minut. Men pludselig sygdom tvang dem til at sælge. De kontaktede EDC Videbæk Landbrug, som hjalp dem gennem salgsprocessen.

Selv om de ikke bor i et husdyrpræget område, var der flere forespørgsler på ejendommen. Blandt andet fra en yngre mand, som meldte sig på banen halvanden måned efter, at ejendom-men blev udbudt til salg.
Parterne nåede at underskrive handlen, og den unge mand flyttede til egnen. Men fire dage efter underskrifterne blev sat, trak købers bank sig.

Vores klimaaftryk på mælken blev trukket godt ned på grund af de lavbundsarealer, så det er fornuftigt og godt for klimaet, at de tages ud.
- Ulla Hornshøj

Vi var pressede. Benny skulle finde sig selv, og jeg skulle forsøge at klare driften uden ham. Vi troede, at salget var i hus, og jeg anede en forløsning på al vores modgang, så det føltes som at køre helt af sporet, fortæller Ulla Hornshøj.

Hun ringede til mægleren og sagde, at enten måtte han høre på hende eller hjælpe med at finde en psykolog. Mægleren lyttede og kunne to dage senere præsentere en ny mulig køber i form af Naturstyrelsen.

Naturplan kan indfries

Der hører en del lavbundsarealer til bedriften, og dem havde Naturstyrelsen lagt billet ind på, idet den unge mand ikke ønskede dem.
Ved at købe hele bedriften får Naturstyrelsen nu mulighed for at gennemføre en naturplan, hvor et stort lavbundsområde kan tages ud af drift, og lodsejerne kan få tilbudt erstatningsjord i form af de høje arealer, som Ulla og Benny har dyrket i omdrift. 

-På et højere plan er vi glade for, at vi med salget hjælper til, at naturplanen kan gennemføres. Vores klimaaftryk på mælken blev trukket godt ned på grund af de lavbundsarealer, så det er fornuftigt og godt for klimaet, at de tages ud, siger Ulla Hornshøj.

Lokal begejstring

Naturstyrelsen overtog ejendommen 1. oktober, og senest 1. juli skal ægteparret være flyttet ud. Naturstyrelsen har forpagtet jorden ud til fire landmænd frem til jordfordelingen er gennemført.

 

Skal vi også hjælpe dig med at sælge din landbrugsejendom, så er vores dygtige team kun et kald eller en mail væk. 

Ring til os på 97 17 12 99 eller send en mail på 692@edc.dk

Sælg ejendom med os