Gå tilbage

Ægteparret Hornshøj fik solgt deres landejendom med EDC

Banken trak sig i overtiden

Artikel fra Landbrugsavisen

Ulla og Benny Hornshøj troede, at de havde solgt. Men så trak købers bank sig. Så kom Naturstyrelsen på banen.

Ulla og Benny Hornshøj kunne arbejde solen sort og nød hvert et minut. Men pludselig sygdom tvang dem til at sælge. De kontaktede EDC Videbæk Landbrug, som hjalp dem gennem salgsprocessen.

Selv om de ikke bor i et husdyrpræget område, var der flere forespørgsler på ejendommen. Blandt andet fra en yngre mand, som meldte sig på banen halvanden måned efter, at ejendom-men blev udbudt til salg.
Parterne nåede at underskrive handlen, og den unge mand flyttede til egnen. Men fire dage efter underskrifterne blev sat, trak købers bank sig.

Vores klimaaftryk på mælken blev trukket godt ned på grund af de lavbundsarealer, så det er fornuftigt og godt for klimaet, at de tages ud.
- Ulla Hornshøj

Vi var pressede. Benny skulle finde sig selv, og jeg skulle forsøge at klare driften uden ham. Vi troede, at salget var i hus, og jeg anede en forløsning på al vores modgang, så det føltes som at køre helt af sporet, fortæller Ulla Hornshøj.

Hun ringede til mægleren og sagde, at enten måtte han høre på hende eller hjælpe med at finde en psykolog. Mægleren lyttede og kunne to dage senere præsentere en ny mulig køber i form af Naturstyrelsen.

 


Ulla og Benny Hornshøj debuterede på Landsskuet i 2011, hvor de fik flere andenpladser. I 2013 fik de to førstepladser. Det var vores lykkeligste dage, husker Ulla Hornshøj.

Naturplan kan indfries

Der hører en del lavbundsarealer til bedriften, og dem havde Naturstyrelsen lagt billet ind på, idet den unge mand ikke ønskede dem.
Ved at købe hele bedriften får Naturstyrelsen nu mulighed for at gennemføre en naturplan, hvor et stort lavbundsområde kan tages ud af drift, og lodsejerne kan få tilbudt erstatningsjord i form af de høje arealer, som Ulla og Benny har dyrket i omdrift. 

-På et højere plan er vi glade for, at vi med salget hjælper til, at naturplanen kan gennemføres. Vores klimaaftryk på mælken blev trukket godt ned på grund af de lavbundsarealer, så det er fornuftigt og godt for klimaet, at de tages ud, siger Ulla Hornshøj.

Lokal begejstring

Naturstyrelsen overtog ejendommen 1. oktober, og senest 1. juli skal ægteparret være flyttet ud. Naturstyrelsen har forpagtet jorden ud til fire landmænd frem til jordfordelingen er gennemført.

 

Køb og salg med EDC Videbæk Landbrug

Udover de ejendomme, som vi præsenterer offentligt på markedet, besidder vi en omfattende portefølje af såkaldte skuffesager. Disse ejendomme er ikke umiddelbart synlige for offentligheden og repræsenterer en unik mulighed for dig, der søger noget helt specielt. Vores skuffesager spænder bredt, både geografisk og typemæssigt, hvilket inkluderer alt fra charmerende byhuse til luksuriøse villaer og investeringsejendomme.

Vi opfordrer dig derfor til at tage kontakt til os med dine specifikke ønsker og behov. Fortæl os, hvad du drømmer om, og der er en god chance for, at vi allerede har nøglen til din fremtidige ejendom klar i vores skuffe.

Står du i en situation, hvor du ønsker at sælge din ejendom, men ikke ønsker at gøre det offentligt, tilbyder vi også en diskret salgsproces. Vi forstår, at der kan være mange årsager til at foretrække en privat handel – det kan være alt fra personlige til professionelle årsager. Vores team er specialiseret i at håndtere sådanne diskrete salg og kan tilbyde en skræddersyet løsning, der passer præcis til dine behov. Vi vil gennemgå din ejendom, vurdere dens potentiale og diskutere de bedste strategier for at opnå et salg under de rette betingelser. Vores netværk af forhåndsgodkendte købere er altid på udkig efter nye muligheder, hvilket øger chancerne for et hurtigt og effektivt salg.

 

Skal vi hjælpe dig med at sælge din landbrugsejendom, så er vores dygtige ejendomsmæglere i landbrug kun et kald eller en mail væk. 

Ring til os på 97 17 12 99 eller send en mail på 692@edc.dk

Sælg ejendom med os